Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolay bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan bir taşıttır. Yangın anında yangın kaçış holüne selim oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce verişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Hatta, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, muvafık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Binalarda sınırlı standartlarda mahal alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
bâtınin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çdüzenışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile takip etmek ve rastgele bir arızada giderilmesini elde etmek önemlidir.
Yangın kapısı nedir ve ne maslahate yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini peylemek bağırsakin kullanılan bir kapıdır.
Yangın baplarında ivedi durumlarda içeriden hariçarı çın faaliyet alay konusu olduğu kucakin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve güfte konusu harekete onay vermesi gerekir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen konstrüksiyonlabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun gerçek nedeni iz yitirilmesine vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle sorunin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise Yangın Merdiveni Kapısı yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.
Binanın makul bölümlerini yahut hepsinı saran yangınlarda yangın baplardan kaçış imkanı tanılamayan yangın merdivenleri bugüne derece birokkalı kişinin yaşamını kurtarmıştır.
Bu haberi beğendiyseniz, lütfen içtimai iletişim ortamı hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını esenlayabilirsiniz.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Ağrı Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile alakalı tüm hukuki ağırlık alakadar salık ajanslarına aittir..
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.
Demetevler mahallesinde bulunan nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına tatminkâr şekilde yangın cıkış bapsı gestaltlması gerekmektedir.